SOLIUS NEO DIGITAL infra fűtőpanel

Solius Neo Digital infra fűtőpanel - infrafűtés + konvekciós fűtés egy készülékben

A SOLIUS NEO infra fűtőpanel az egyik legkeresettebb elektromos fűtőtestünk!

A Solius Ecodomo és Solius Basic kifutott termékek után 2022-ben az új Solius Neo Digital kapott egy precíz, napi és heti programozásra képes digitális termosztátot, természetesen ablaknyitás érzékeléssel. Így az amúgy is takarékos Solius tovább növelte a rezsi megtakarítás lehetőségét, akár 30%-ig egy alaptípushoz (F19D) képest.

8 termék 1 8

Hogyan is tevődik ez össze a 30%?

atlantic solius neo digital infra fűtőpanelA Solius az infra fűtőbetét adta sugárzás kellemes hőérzetéből származik kb. a megtakarítás 15%-a.

A Soliusban nem a norvég fűtőpaneleknél megszokott konvekciós fűtőbetét adja a meleget, hanem egy extrudált alumínium lemez, melynek segítségével - hasonlóan egy cserépkályhához -, 3-4 C fokkal érezzük melegebbnek a hőmérsékletet (természetesen ez szubjektív).

Mivel az átlagos 22 C fok helyett így 19 C fokon használhatjuk a fűtőtestet, a 3 fokos termosztát hőmérséklet csökkentés hozza a 3 x 5% fogyasztás megtakarítást!

A másik 15%  a mechanikus termosztáthoz viszonyítva a termosztát programozási lehetőségéből és az ablaknyitzás érzékelésből adódik.

A SOLIUS NEO DIGITAL infra fűtőpanel álló kivitelben is vásárolható, 46 cm szélességben 1500 vagy 2000W infra fűtőpanel is elérhető, mely egyedülálló itthon.


Az ATLANTIC  Solius panel előnyei oldalunkon részletesebben itt: SOLIUS INFRA FŰTŐPANEL


Solius Neo Használati útmutató pdf (katt ide)


Más korszerű ATLANTIC elektromos fűtéseink saját honlapja itt: ATLANTICBOLT.HU


Atlantic SOLIUS NEO Digital fűtőpanel (infrafűtés + konvekciós fűtés)

  • Választható teljesítmények:  500W, 1000W, 1500W, 2000W
  • fali ERP READY fűtőtest (opciós fix láb)
  • fűtőbetét: feketére eloxált préselt alumínium lemez (infra fűtőelem)
  • különleges, perforált  és íves készülékház a megfelelő hőérzet elérésére
  • fali infra elektromos fűtőpanel
  • Beépített hővédelem
  • szabadon programozható termosztát napi/heti
  • IP24 (vizes helyiségekben is használható)

Mivel az elektromos készülék az infrafűtés segítségével lenn tartja a hőenergia jó részét és csak a másik rész áramlik konvekciósan, így a Solius NEO fűtőpanel a nagyobb (3,3-4,5 m) belmagasságú lakások, galériázott polgári lakások gazdaságos fűtése is!

A fűtőtest kettős szigetelésű (Class II) és IP24  fröccsenő víz elleni védelemmel rendelkezik, azaz fürdőszobákban is használhatjuk.

Optimális elhelyezés:  12-25 cm magasan a padlótól,  kizárólag vízszintes irányban, függőleges falon!

A készülék előtt hagyjunk teret, hogy a létrejött kellemes infrasugárzás szabadon bemelegíthesse a helyiség tárgyait, épületszerkezeteit, melyek aztán elnyelve és újra visszasugározva a hőenergiát hoznak létre a folyamatos használatnál egyenletes hőérzetet. (Megfelelő méretezéssel persze)

Mivel a konvekciós fűtésből származó meleg levegő egyenesen felfelé áramlik, én nem nagyon javaslom ablakok alá helyezni, mert ennek az energiának a jó része távozik az ablakon, mely mindig a lakás legrosszabbul szigetelt felülete, sőt a függöny sem épp jótékony hatású…


Termosztát és vezérlés a SOLIUSNÁL

Az Atlantic SOLIUS NEO DIGITAL fűtőpanel rendkívül nagy tudású elektronikus, digitálisan programozható, beépített termosztáttal rendelkezik. A programozható termosztátnak köszönhetően a hét minden napján akár napi 3 előre beprogramozott intervallumban is képest fűteni!

A termosztát természetesen kalibrálható is! (A fűtőtesteken beállított hőmérséklet általában nem egyezik meg  a szobában létrejött valós hőmérséklettel, mivel ez a méretezés és helyiségen belüli elhelyezés függvénye is. Ezt a két értéket tudjuk egyeztetni) (angol, francia nyelvű)

Webáruház készítés