Atlantic Solius infra fűtőpanel

Atlantic Solius infra fűtőpanel a kedvenc avagy miért fűtök itthon ilyen készülékkel?

Atlantic Solius NEO DIGITAL infra fűtőpanelAz Atlantic Solius infra fűtőpanel már sok éve bizonyítja itthon is kiválóságát! A saját vélemény és tapasztalat mellett már rengeteg pozitív visszajelzés bizonyítja az Atlantic Soliusuk különböző fajtáinak kiválóságát! A rengeteg eladott és jól működő - sajnos kifutott -, Solius Ecodomo fűtőpanel alapozta meg az ezt leváltó, kicsit butított Solius Basic infra fűtőpanel és a továbbfejlesztett Solius LCD és Solius Wifi panelek jó hírnevét.

A széria mind a pesti, nagy belmagasságú polgári lakásokban, mind a hétégi, időszakosan használt házakban bizonyított. Gazdaságos és takarékos használat, gyors felfűtés, kellemes hőérzet a jellemző!

Ami rögtön feltűnik, hogy az Atlantic gyár akár 30%-os fűtési költség megtakarítást ígér e készülék használatával egy alap, mechanikus termosztátos konvektorhoz képest. Lássuk az indokokat:

Az Atlantic Solius elektromos fűtőpanelek belsejében egy magas hőmérsékletű (méréseink szerint 190 C) lapos, nagy felületű (és több kg tömegű) eloxált – fekete – alumínium fűtőbetét található, ami felhevülve hőenergiájának egy részét természetes infra (meleg) hősugárzásként adja le.

Így a Solius infra fűtőpaneleknek van egy jelentős előre ható infra hősugárzása is, előtte tartózkodva (2-3 méteren belül) kellemes sugárzó meleget is érezni, ami legjobban a szintén sugárzó hővel fűtő cserépkályha hőérzetéhez hasonlít. A hőenergia másik része konvekciós légáramlással kerül a helyiségbe, hasonlóan egy konvektor fűtési mechanizmusához. Ez a hőenergia is előre dolgozik, nem egyenesen felfelé áramlik (meleg levegő), így nem hűl vissza jelentősen a hideg fal miatt, így gazdaságos fűtés akkor is, ha rosszabb hőszigetelésű külső falon helyezzük el.

Az infrafűtés már egészen korán kellemes hőérzetet ad a fűtés megkezdésekor is, aztán ahogy a sugárzó hőenergia elnyelődik és újra kisugárzódik a tárgyakban, épületszerkezetekben, egyenletes meleg és hőmérséklet jön létre az adott helyiségben. Mivel a hőérzetünk jobb lesz, mint egy egyszerű konvekciós fűtésnél, kisebb hőmérsékleten használhatjuk a fűtőpanelt, amiből megtakarítás jön létre!

Az elektromos Solius panel minden funkcióban megállja a helyét, de különösen alkalmas és gazdaságos:

  • nagyobb belmagasságú lakások fűtésére, mert nemcsak felszálló levegőt, hanem a készülék előtti teret is melegíti
  • időszakosan használt helyiségek, pl. nyaralók fűtésénél – ha nincs WIFI-s távirányítási lehetőség, mert a Solius fűtőpanel már a bekapcsolás után hamarosan kellemes hőérzetet ad a környezetében, jóval hamarabb, mint ahogy a levegő felmelegedne a kívánt hőfokra. Azaz egy elektromos konvektor – hőszigeteltségtől függ – csak sok óra fűtés után éri el a célját, konvekciós fűtésnél mindenképp szükséges egy távoli elérés, ha meleget akarunk, amire a nyaralónkba érünk

Energiatakarékos elektromos fűtés - ATLANTIC SOLIUS típusok

  • Jelenlét érzékelős vezérlés a kifutott SOLIUS Ecodomo modellben – Az elektronikus termosztát és a precíz vezérlés (nagy érzékenység, kicsi hiszterézis) nagyon pontos beállítást tesz lehetővé, így a készülék csak akkor fog fűteni, ha a szoba hőmérséklete a beállított érték alá csökken, és azonnal ki is fog kapcsolni, amikor a hőmérséklet eléri a beállított értéket.
  • Ha használjuk a mozgásérzékelő ECO funkciót, akkor a vezérlés automatikusan csökkenti a beállított hőmérsékletet folyamatosan 3 fokkal, azaz ha elmegyünk otthonról vagy lefekszünk aludni. Amint mozgást érzékel, teljes „gőzzel” elkezd fűteni az eredeti hőmérséklet eléréséig. Így nem szükséges saját életritmusunk szerint programozni a termosztátot, hogy kevesebbet fogyasszon a készülékünk, a Solius mindent intéz, hasonlóan az Atlantic Altis Wifi vezérléséhez.
  • Atlantic Solius WIFI infra fűtőpanelProgramtermosztát (napi/heti) a SOLIUS NEO DIGITAL fűtőpanelben. A Solius Neo digital panelbe könnyen kezelhető LCD kijelzős termosztát került beépítésre, melynél kihasználva a takarékoskodási lehetőségeket, 15% megtakarítás is elérhető egy normál (Solius Basic) manuális termosztátos készülékhez.
  • Az Atlantic Solius Neo Digital további előnye, hogy vertikális típusok is elérhetőek, azaz akár 46 cm szélességű helyre befér egy 2000 Wattos fűtőtest is, amio egyedülálló a magyar piacon.

    Wifis távoli elérés a Solius WIFI infra panelben. A Solius Wifi elektromos fűtőpanelben a termosztát gyakorlatilag megegyezik a Solius LCD termosztátjával, de itt már találunk egy távoli eléréshez fejlesztett chipet is.
  • A Cozytouch okostelefonos alkalmazás segítségével időszakos használatban lévő helyiségünkben lévő fűtőpanelt bármikor indíthatjuk illetve a hőmérsékletet is ellenőrizhetjük megfelelő wifis kapcsolat segítségével.
Webáruház készítés