Atlantic elektromos fűtőpanelek, konvektorok, radiátorok

Atlantic fűtőpanelek, elektromos konvektorok, radiátorok - melyiket válasszam?

Atlantic fűtőpanelek, Atlantic gyárAz Atlantic fűtőpanelek és egyéb elektromos fűtőtestek itthon kapható fajtáiból csak egy gyors áttekintést adunk a könnyebb választhatóság érdekében. (Atlantic Solius fűtőpanel, Altis Ecoboost WIFI, F120D és F119D konvektor, F127 fűtőpanel, Nirvana radiátor)

Akiket bővebben érdekel, kérem látogassa meg a csak francia Atlantic fűtőpanel, konvektor és radiátor választékát bemutató saját honlapunkat ide kattintva: ATLANTICBOLT.HU

A következőkben ársorrendben (és valószínűleg fogyasztási sorrendben is, a legtöbbet fogyasztóval indulva) mutatjuk be röviden a már ERP előírásoknak megfelelő, 2018-tól forgalmazott Atlantic fűtőtest típusokat, pl. a közkedvelt Atlantic Solius panelt is!

ErP Ready Atlantic elektromos fűtőtestek ársorrendben – a  képekre kattintva azonnal a webáruházra jut (árak – vásárlás)


ATLANTIC F19D design HDmechanikus termosztáttal, mobil kivitelben, fix lábbal, dugvillával szerelve

Atlantic F19D fűtőbetét
Az Atlantic F119 Design elektromos radiátor belsejében egy megnövelt hőleadású, alumíniumötvözet bordázattal ellátott elektromos fűtőbetét dolgozik, amely biztonságos, csendes és hosszú élettartamú.

atlantic F19D konvektorA fűtőtest kettős szigetelésű (ClassII) és IP24  védelemmel rendelkezik. Ezt azt jelenti, hogy Ön nem tud megérinteni olyan alkatrészt amely áram alatt van, és a készülék ellenáll a fröccsenő víznek. Ezért a felszerelése a fürdőszobákban is ajánlott.

Az Atlantic F19D védelmi rendszerei

Az F19D borulásgátló érzékelővel van szerelve amely megakadályozza hogy a készülék tovább működjön, amikor az valamilyen véletlen folytán felborul. (Csak függőlegesen lehet üzemeltetni, a fűtőtest fektetve éppen ezért nem fűt.)

Ha a készüléket letakarják és az túlmelegszik, egy bizonyos hőmérsékletnél a túlfűtés védelem automatikusan lekapcsolja a készüléket.

Atlantic F19D mechanikus termosztátja

Az Atlantic F19D a régebbi típus, az F17D termosztátját örökölte. Ez egy jól bevált  termosztát, ami pontosan mér, stabilan tartja a beállított hőmérsékletet.

Teljesítmények: 500 – 1000 – 1500 – 2000 – 2500W


ATLANTIC F119D “Design” HD elektronikus termosztáttal (manuális) mobil  kivitelben, fix lábbal, dugvillával

Különbség az F19D és F119D között

Az egyik legnagyobb különbség az F19D és az F119D készülék között a termosztát. Az F19 mechanikus, az F119D elektronikus. Külsőben és fűtőbetétben megegyeznek.

Ajánlott elhelyezés:  a falon rögzítve, a padlótól 10-20 cm magasan, csak vízszintesen!

atlantic F119D konvektor HD2in1Az Atlantic F119 Design fűtőpanelben pontos elektronikus termosztát, homogén hőeloszlást biztosító HD készülékház és megnövelt méretű fűtőrács található.

Az Atlantic F119 Design elektromos konvektor belsejében egy megnövelt hőleadású, alumíniumötvözet bordázattal ellátott elektromos fűtőbetét dolgozik, amely biztonságos, csendes és hosszú élettartamú.

Az elektromos konvektor kettős szigetelésű (ClassII) és IP24 es védelemmel rendelkezik, így a fürdőszobákba is ajánlott.

Az Atlantic F119D borulásgátló érzékelővel van szerelve amely megakadályozza hogy a készülék tovább működjön, amikor az valamilyen véletlen folytán felborul. (Csak függőlegesen lehet üzemeltetni, a fűtőtest fektetve éppen ezért nem fűt.)

Atlantic F119D elektronikus termosztátja

Az Atlantic F119D a régebbi típus, az F117D termosztátját örökölte.

Garancia: 2 év 

Az 2 éves gyári garancia meghosszabbítható: +2 vagy  +3 év forgalmazói garancia választható!

Teljesítmények: 500 – 1000 – 1500 – 2000 – 2500W


ATLANTIC F120D “Design” HD – a programtermosztátos fűtőpanel ablaknyitás érzékelővel - falikonzolos kivitel

KOMFORT

Atlantic F120D elektromos fűtőpanelAz egyik legnagyobb különbség az F119D és az F120D készülék között a termosztát. Az F120D fűtőpanel programozható, 24/7 digitális termosztáttal rendelkezik, az F119 nem programozható, de rendelkezik külön fagymentesítő funkcióval és beállítható rajta egy ún. Eco hőmérséklet, ami a beállított komfort-hőmérsékletnél 3-4 fokkal alacsonyabbra szabályozza a termosztát beállításait, így segítve Önt a megtakarításban.

• Könnyű programozás: programozza a készüléket az élet ritmusának megfelelően akár minden napra a nagyobb kényelemért és megtakarításért
• Gyors melegítés a készülék felületén történő hatékony és homogén hőeloszlásnak köszönhetően
• Alumínium fűtőelem diffúzorral amely ezáltal biztonságos, néma és tartós
• IP 24-es védelem kettős elektromos szigetelés a maximális biztonság érdekében
• Automatikus túlmelegedés védelem beépített borulás érzékelővel

ELŐNYÖK
• Akár 25%-os energia megtakarítás (mechanikus termosztátos készülékhez viszonyítva)
• Nagy precizitású elektronikus termosztát
• Ergonomikus LCD digitális vezérlés
• ErP-ready – 2018 – 2018 január 01-től az Unióban nem gyártható az új energiatakarékossági követelményeknek nem megfelelő elektromos fűtőtest! Alapkövetelmény a fűtőtest programozhatósága, napi és heti ciklusban, mellyel akár 15%-al kisebb lehet az energia felhasználása egy mechanikus termosztátos egyszerű fűtőtesthez képest!

Teljesítmények: 500 – 1000 – 1500 – 2000 - 2500W


Atlantic ALTIS ECOBOOST WIFI fűtőpanel - távoli elérés, jelenlét érzékelő

Atlantic Altis Ecoboost wifi fűtőpanelAtlantic Altis Wifi fűtőpanel

Könnyű programozás: napi/heti program
Gyors felmelegítés a készülék felületén történő hatékony és homogén hőeloszlásnak köszönhetően
Alumínium fűtőelem diffúzorral és kerámiamaggal (tartós, hangtalan)
IP 24-es védelem kettős elektromos szigetelés a maximális biztonság érdekében
Túlmelegedés elleni védelem beépített borulás érzékelővel

Opciós lábbal mobillá tehető

ELŐNYÖK

Akár 35%-os energia megtakarítás (mechanikus termosztátos készülékhez viszonyítva)
Precíz elektronikus termosztát
Jelenlét érzékelő

Wifis távoli elérés Cozytouch applikációval
ErP-ready

Teljesítmények:  1000 – 1500 – 2000W


ATLANTIC SOLIUS BASIC – az igazi elektromos fűtőpanel, falikonzollal

Fontos tudni, hogy az Atlantic Solius valóban fűtőpanel, hiszen pl. a “norvég elektromos  fűtőpanelek” valójában konvektorok, melyek csak konvekciós elven működnek, közvetlenül a levegőnek átadva a fűtőbetétek hőenergiáját, ezzel a levegőt áramlásba hozva!

Az Atlantic Solius fűtőpanel széria titka, hogy a belsejében valójában nem egy egyszerű kis fűtőbetét, hanem egy nagyméretű alumínium fűtőtest (panel) működik, úgy bocsájtja ki az infrasugarakat, mint egy sötétsugárzó! A perforált takarólemeznek köszönhetően a külső rész már nem balesetveszélyes. A panel visszahűtése közben konvekciós hőáramlás is létrejön!

Atlantic Solius Basic fűtőpanelNagy belmagasságú helyiségekbe is gazdaságosan használhatók, mert a levegő mellett a napsugárzáshoz hasonló, kellemes sugárzó meleget is érzünk, az elkészített hőenergia nem száll fel azonnal a mennyezet alá, hanem elnyelődik és visszasugárzódik a tárgyakban és épület-szerkezetekben. Ezzel a fűtési móddal elérhető, hogy kicsi legyen a különbség a padló és a mennyezet hőmérséklete között.

Ez a fűtési mód hasonlít legjobban pl. egy cserépkályha által létrehozott komfort érzetre!

A fűtést nagy pontosságú elektronikus termosztát vezérli. Ez termosztát viszont ennél az induló típusnál egyszerű manuálisan állítható. Nincs hőfokbeosztás rajta, de fokozatmentesen állítható a kívánt hőmérséklet.

A fentiek alapján e fűtőtestek akár 30%-os megtakarítással is (használattól függ) üzemelnek az egyszerű konvektorokhoz képest!

Fix lábak itt is használhatóak! (nem a csomag része)

Fali konzollal szállítjuk, dugvillával nincs szerelve, de kérhető! 

Elhelyezés: padlószinttől 15-40 cm magasan!

Termékválaszték: 500 W - 1000W – 1500W – 2000W


 ATLANTIC SOLIUS LCD és WIFI– infra fűtőpanel programtermosztáttal, falikonzollal

Atlantic Solius Wifi fűtőpanel2018-as típus. Új forma, új termosztát! Az Atlantic Solius Ecodomo változat kedvelt jelenlét-érzékelője kikerült, az F129D programtermosztátja pedig bekerült az új Atlantic Solius LCD-be.

Az infra fűtőbetét természetesen maradt!

A konvekciós áramlás már nem előre, hanem közvetlenül  felfelé irányul, azaz pl. függönyös ablakok alá nem javaslom az elhelyezését!

A tartozék falikonzol mellett már dugvillával szerelt hálózati kábelt kapunk.

Az alap Solius LCD verzió mellett elérhető a kicsivel drágább wifis távoli elérésre is képes verzió a Soliusok minden előnyével együtt.

Wifis távoli elérés Cozytouch applikációval
ErP-ready

Teljesítmények:  1000 – 1500 – 2000W


Atlantic NIRVANA elektromos radiátor - falikonzollal

A radiátorok jellemzője a nagy pontosságú elektronikus digitális termosztát (+/- 0,1 ° C), amely biztosítja az egyenletes hőmérsékletet az egész szobában, és növeli az energia-megtakarítást.

A francia elektromos radiátorok működése talán a a vizes rendszereknél megszokott nagyobb tömegű radiátorokéra hasonlít, mert ezek még a központi fűtés kikapcsolása után is árasztották a meleget a felfűtés közben eltárolt energiából.
Itt ez a hőtehetetlenség már ellenőrzött és szabályzott, mellyel elérhető, hogy a nagy felületű panel rendkívül egyenletesen adja le a helyiség fűtéséhez szükséges hőmennyiséget!

A Nirvana hasonlóan fűt a Soliushoz, de az infrafűtés tovább van fejlesztve a fűtőpanel mögött elhelyezett kompozit hőtároló lemezzel.

Atlantic Nirvana elektromos radiátor

Fontos azonban, hogy ez a hőtároló képesség nem arra szolgál, hogy éjszakai árammal használhassuk (kevés), a külső hőmérséklettől függően a vezérlés mindig annyi energiát közöl a panellel, hogy a felület mindig meleg maradjon!

Gondoljunk csak egy egyszerű konvektorra vagy akár a sokat reklámozott infra padlófűtésre. Az üzemidejük 24 óra alatt 5-8 óra, azaz a fűtés nagy része alatt hidegek, mert kis tömegük miatt azonnal kihűlnek…

Fali konzollal szállítjuk, dugvillával nincs szerelve, de kérhető! Csak fali elhelyezés javasolt!

Elhelyezés: padlószinttől 15-40 cm magasan!

Termékválaszték: 1000W 1500W – 2000W


Az Atlantic törölközőszárító radiátorok

már az elektromos fűtés minden előnyös tulajdonságával rendelkeznek. Az eddig megszokottól eltérően a fürdőszoba főfűtésére is alkalmasak, saját termosztáttal rendelkeznek, elegánsak, jól használhatóak és nem utolsósorban nagyon jó ár-érték arányú termékek!

Utólagos elhelyezésük is egyszerű, hiszen a csempe megbontása nélkül szerelhetjük fel 10-20 perc alatt törölközőszárítónkat! Az elektromos törölközőszárító belsejében folyadék áramlik, így bekapcsolás után minden rész gyorsan átmelegszik.

Főfűtésként – teljesítménytől függően 3 – 9 m2 fürdőszobába javasoljuk őket!

Atlantic törölközőszárító radiátorAtlantic  elektromos törölközőszárító radiátorok műszaki tulajdonságai

  • Teljesítmény: 500W/750W/1000W
  • 2 év garancia
  • Modern megjelenés
  • Biztonságos, csendes, hosszú élettartam
  • Könnyen falra szerelhető
  • Elektronikus termosztáttal (< 0.5°C)

Atlantic törölközőtartó radiátor már vásárolható programtermosztáttal is: DORIS 3 DIGITAL a csúcstermék a könnyen kezelhető, szemmmagasságban elhelyezett termosztáttal, de az olcsóbb THEOLA is programozható, de itt a termosztát alul van, mint az RSS 2012 típusnál

Webáruház készítés