Ajánlat kérése: ajanlat(kukac)futesprofi.hu         Szaktanácsadás hétköznap 10-16-ig: 30/995 2237

Norvég fűtőpanelek, Adax Neo, Glamox fűtőpanel

Norvég fűtőpanelek, Adax Clea Wifi, Glamox, Adax Neo, Adax Neo WIFI, BEHA elektromos fűtőpanelek

Norvég fűtőpanelek – egy már itthon is nagyon jól csengő szópáros az elektromos fűtések területén!

Az alábbiakban  egy rövid áttekintést adunk a norvég fűtőpanelek közti különbségekről, hogy megkönnyítsük a választást a különböző típusok között, a képekre kattintva pedig azonnal webáruházunk megfelelő termékéhez jut, ahol részletes információt és árakat is talál.

norvég fűtőpanelek, Adax Clea Wifi elektromos fűtőpanel

Általánosságban mindegyik norvég fűtőpanel különleges fűtőbetétje segítségével konvekciósan fűt. Ez a fűtőbetét egy kerámia maggal rendelkező, nagy felületű, alumínium ötvözet, mely 3-400 C fokon működve melegíti fel a levegőt, azt áramlásba hozva, azaz konvekciós fűtés jön létre.

Saját termosztátjuk van, mellyel precízen beállíthatjuk a kívánt hőmérsékletet.

Üzemeltetésükhöz általában elegendő egy fázis. Rendelkeznek saját fali konzollal, mely segítségével kb. 15-20 cm magasra kell rögzítenünk a padlószinttől. Gyári szerelésű dugvillájukkal pedig ezután azonnal üzembe helyezhetőek.


Kezdjük a csúcson!

ADAX NEO és ADAX NEO WIFI fűtőpanelek– “a dizájn széria programozható termosztáttal, akár WIFI eléréssel”

Az ADAX  NEO norvég fűtőpanel sem hagyományos izzószállal működik, melyet napjainkban megszoktunk, hanem egy speciális fűtőbetéttel (2014-től “X” keresztmetszetű, lamellás, továbbfejlesztett változat), amely az izzószálaknál jóval alacsonyabb hőmérsékleten működik, ezáltal kevesebb áramot fogyaszt és egészségre nincs káros hatása. A fűtésteljesítményt még gazdaságosabbá teszi a precíz elektronikus vezérlés.

norvég fűtőpanel, adax neo

Ha az ADAX önálló fűtésként üzemel, a kívánt hőmérséklet elérése után az elektronikus  termosztát ki-bekapcsolva tartja a beállított hőfokot a helyiségben és a várható fogyasztás helyes méretezés esetén egy nap alatt kb. max. 8 óra üzemidővel számítandó.(Pl egy 1kw-os fűtőpanel fogyasztása 1 nap alatt kb. 8 kwh lesz 22 C fokos szoba hőmérsékletnél.!)

Érdemes kihasználni a vezérlő adta takarékossági lehetőségeket, ugyanis ezekkel 15-20% energiamegtakarítás érhető el egy hagyományos elektromos konvektorhoz képest! A termosztáttal a hét napjaira egyedi programot állíthat be, az eco és komfort hőmérsékletet programozva.

2018-tól az uniós ERP előírások alapján pedig már szellőztetés érzékelő is segít a takarékoskodásban (S5 széria)!


5 év cseregarancia!


Az ADAX NEO WIFI norvég fűtőpanelek nemcsak okostelefonos távoli elérést tesznek lehetővé, hanem IP24 védettséggel is rendelkeznek, így fürdőszobában is nyugodtan használhatóak.

A fűtőpanel maximálisan igazodik az Ön igényeihez, hosszú távon az elvárt minőségű komfortérzetet biztosítja.

Adax Neo norvég fűtőpanelek használhatósága

Ne feledjük, az ADAX NEO és WIFI norvég fűtőpanel egyenesen felfelé “nyomja” a meleg levegőt. Ezért az elhelyezésénél fontos, hogy pl. ne legyen felette függöny, mert akkor a meleg az ablak és függöny közé érkezik. Inkább szabad falfelületre tegyük, használjuk ki esztétikai előnyét!

Norvég fűtőpanel előnyök

• Bárhol, ahol áram van, 1 nap alatt kialakítható egy teljes lakás fűtése!

• Tiszta, biztonságos, egyszerűen kezelhető, maximálisan kiszámítható!

• Régi fűtési rendszerét a legkisebb ráfordítással cserélheti újra, ezáltal pénzt takaríthat meg!

• Meg tudja oldani lakása, hétvégi háza fűtését, egyedi körülmények között is!

• Központi fűtésrendszerek harmadának áráért kiváló megoldást kap.

• Nem kell szervizelni, karbantartást nem igényel!

Az ADAX NEO WIFI csak fehér színben kapható!

Az ADAX NEO norvég fűtőpanel nem hiába design díjas fűtőtest, a más termékeknél megszokott fehér szín mellett itt alap áron 14 színből választhatunk, sőt némi felárral további 184 szín érhető el a RAL skála alapján. 


 GLAMOX fűtőpanel– “a középáras minőségi fűtőpanel

 A GLAMOX elektromos norvég fűtőpanelek a leghidegebb téli időben is biztonságot és komfortot nyújtanak használói számára. Norvégia leghidegebb részein tesztelik őket nap, mint nap, ott, ahol a fűtésmód megfelelő kiválasztása nem csak kedv, vagy szimpátia, hanem létkérdés is.
Mindezt bizonyítja, hogy a norvég gyár 1960 óta gyárt és világszerte forgalmaz ilyen rendszerű fűtőpaneleket.

norvég fűtőpanelek, glamox

A skandináv országokon kívül szerte Európában és Ázsiában forgalmazzák a GLAMOX fűtőpaneleket, az évente eladott több, mint egymillió darab bizonyítja a GLAMOX töretlen sikerét.
Esztétikai megjelenésében követi a skandinávok által közkedvelt visszafogott, de örök divatú tervezést, letisztult fehér áramvonalas formavilága egyedivé teszi bármilyen lakókörnyezetben.

fűtés mechanizmusa abban rejlik, hogy a panel alján beáramlik a hideg levegő, mely a panel belsejében a lamellás fűtőegységen keresztül felmelegszik, és a magas hőmérséklet-különbség miatt az előre nyúló bordákon keresztül a meleg levegő beáramlik a légtérbe. Nincs benne sem ventilátor, sem izzószál, mely égetné és keringetné a port. Nincs az egészségre ártalmas  fizikai és élettani hatása sem: egyszerűen, a termodinamika elvén működik.
A fűtőpanel lelke az elektronikus vezérlésben rejlik. A termosztát méri és ellenőrzi a helyiség hőmérsékletét és annak változását, és kiszámítja, hogy a panelnek mikor kell működnie, azaz amint eléri a helyiség hőmérséklete a beállított hőfokot, a termosztát ki-bekapcsolva tartja szinten a hőmérsékletet.
Jól tervezett fűtőteljesítmény esetén általában egy nap alatt 8 órát működik a panel. A visszajelző LED-en lehet látni, hogy mikor működik.


GLAMOX fűtőpanel hatékonyságáról bővebben itt írtam


Glamox norvég fűtőpanelek használhatósága

A GLAMOX norvég fűtőpanel talán a leghosszabb mérettel rendelkezik. Így alkalmazásukkal egy széles meleg levegő áramlás alakítható ki. Nagyobb belmagasságú lakásokba is ajánlom (max.3,3-3,5m), mert az elkészített meleg levegő nem közvetlenül a fal mellett áramlik, így nem hűl nagyon vissza a fűtetlen falnál.

Az előre irányított hőáramlás pedig a függönyös, polcos helyeken is jó hatásfokú fűtést biztosít.

Kapható alacsony kivitelben is, a kis parapet magasságú helyiségekhez!

A Glamox szériánál 2018-tól az új energetikai szabályok miatt (ERP READY) már csak a továbbfejlesztett GDT termosztátos típus rendelhető a régi (ET) termosztátos fűtőpanelek magyarországi kifogyása után!


ADAX CLEA WIFI - üveg dizájn norvég fűtőpanelek

Az ADAX CLEA WIFI norvég fűtőpanel gyakorlatilag csak dizájn részében, azaz előlapjában különbözik az Adax Neo Wifi fűtőpaneltől. Fűtési mechanizmusa és termosztátja ugyanaz!

norvég fűtőpanel, Adax Clea Wifi


ADAX – a ” pénztárcabarát” – VP10 és VP11 (fix termosztáttal)

Az Adax VP10 fali fűtőpanelek nagy népszerűségnek örvendenek azon tulajdonosok és vállalkozók között, akik stílusos, helytakarékos, hatékony elektronikus fűtési rendszert keresnek elérhető áron.

VP10 fűtőpanelek bármilyen helyiség fűtésére alkalmasak. Költséghatékony megoldást jelentenek meglévő fűtésrendszerek kiegészítésére az otthon felújítása vagy bővítése esetén is. A működési költségek csökkentéséhez elengedhetetlenül szükséges a megfelelő szabályozhatóság. Ennek érdekébe minden modell pontos, elektronikus vagy mechanikus termosztát vezérléssel van ellátva. Fontos: nem cserélhető, azaz fixen beépített a vezérlés. Magasságuk 295 mm.

Az ADAX VP11 sorozatú norvég fűtőpanelek abban különböznek a VP10 sorozattól, hogy magasabb (420 mm) kialakításuk révén kisebb helyen is elférnek, illetve létezik 2500 W-os teljesítményű panel is.

További lényeges különbség, hogy IP24-es érintésvédelműek, azaz kettős szigeteléssel rendelkezve nem igényelnek földelést!

2018-tól az ERP READY előírások miatt már csak mobil kivitel lesz elérhető, falikonzol nélkül!


CSAK norvég  elektromos fűtőtestekkel foglalkozó (adaxfutes.hu) honlapunkon további leírásokat talál az Adax, Adax Neo, CLEA, Glamox szériákról. Minden, ami norvég fűtőpanel!

ADAXFUTES.HU

A közkedvelt és kellemes árú norvég BEHA fűtőpanelek is változtak. A normál termosztátos (tekerős) szériát  a WIFI-s programtermosztáttal (projektoros hőfok megjelenítés) szerelt verzió váltotta.

norvég fűtőpanelek, Beha Wifi

Bővebb infót saját BEHA honlapunkon talál itt:  BEHAFUTES.INFO.HU