FÜRDŐSZOBAI FŰTÉSEK

Fürdőszoba fűtés elektromosan, hogyan válasszunk a fajták közül?

Fürdőszoba fűtés: Ha lehetőség van rá (új lakás és házépítésnél vagy teljes felújításnál) a padlófűtést semmiképp ne hagyjuk ki. Az elektromos fűtőszőnyeg egy törölközőszárító radiátorral kiegészítve a legprofibb és komfortosabb megoldás!

Ha nem nyúlhatunk a padlóhoz és ha van elég hely a falon (gondolok itt a padlószinttől való 15-20 cm-es ideális elhelyezési magasságra is), akkor a legegyszerűbben utólagosan kialakítható fűtés - megfelelő méretezéssel - egy fröccsenő víz elleni védelemmel ellátott saját termosztátos fali fűtőpanel.

Ha állandóan a normál 22-25C fokos hőfokon tartjuk a fürdőszobai hőmérsékletet, akkor a fűtőpanelt normál méretezéssel vegyük. Persze sokaknál elvárás a nagyobb hőfok - pl. kisgyermek esetén -, ezért is javasoljuk, ha a normál hőszigeteléshez tartozó teljesítmény igény átlagosan 35W/légm3, akkor itt a 45 W/légm3 a kiindulás!

Amennyiben igény az, hogy napközben elég az alacsonyabb (pl. 18-20  C fok), viszont fürdés előtt gyorsan fel kéne emelni a hőmérsékletet 26 fokra, akkor a fűtőpanelt méretezzük túl, legalább 1,5 szorzóval, hogy az igényelt "gyorsfűtési szakasz" viszonylag rövid legyen.


Ha alig használt a fürdő és szeretnénk sokat spórolni a fűtésszámlán, és nem szükséges a napközbeni fürdőszoba fűtés (elég az a hőmennyiség, ami a szomszédos helyiségekből átjön), akkor a gyorsfűtés használata javasolt. Létezik ventilátoros illetve infra fűtő fajtája is.


Állandó és egyenletes fűtésre termosztátos törölközőszárító radiátoraink is kitűnően megfelelnek, ráadásul a fűtés mellett nyáron is kihasználhatjuk szárító funkcióját!


Ha nincs helyünk a falon vagy igényeljük az infra szauna hatást

Itt jön képbe a mennyezeten elhelyezhető infrapanel rendszer kialakítása megfelelő termosztát segítségével.

Dizájnos termék és hasznos is a tükör infrapanel, mely a fűtés mellett páramentes tükröt is biztosít!

Kiegészítő fűtésnek is remekül használható egy infrapanel, amit csak fürdés idejére kapcsolunk be!


 FURDO.FUTESPROFI.HU

Webáruház készítés